• Novinky

            • Návšteva knižnice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice.

              Vo štvrtok 28.4 deti z triedy Motýliky opäť navštívili miestnu knižnicu. Spolupráca materskej školy s obecnou knižnicou sa stala neodmysliteľnou súčasťou našej edukačnej činnosti. Pani knihovníčka – teta Renátka vytvorila príjemné prostredie a svojou profesionálnou prípravou každej aktivity s deťmi je vyrovnaným partnerom každej učiteľke v MŠ. Deti sa veľmi tešili, že si môžu vlastnoručne vyberať knižky z poličiek. Knihovníčka ich naučila v rámci vzdelávacieho a zážitkového podujatia ako knihy vznikajú, ako sa k nim treba správať, aká je ich výpožičná lehota a ešte všeličo zaujímavé o knižnici. Na záver si deti vyrobili spoločné leporelo a s radostným pocitom odchádzali naspäť do MŠ

            • Včely a včelárka v škôlke

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Včely a včelárka v škôlke.

              Dňa 22. 4. 2022 v rámci Dňa Zeme našu MŠ Mokrance navštívila teta včelárka so svojimi včielkami a zdravými produktami z nich. Deti v našej školskej záhradke sa veľa dozvedeli o živote včiel, oboznámili sa s rôznymi potrebnými pomôckami pre prácu včelára, vyskúšali si včelársky klobúk, pozorovali včielky, ochutnali pravý slovenský medík a vyskúšali si vyrobiť sviečku zo včelieho vosku. Pre deti to bol výnimočný deň, deň plný nových vedomostí, skúseností, zážitkov.

            • Bábkové divadlo SLNIEČKO

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bábkové divadlo SLNIEČKO.

              Našu MŠ dňa 12. 4. 2022 navštívilo Bábkové divadlo SLNIEČKO z Piešťan s rozprávkou MALÍ HUNCÚTI, ktorá bola o pravidlách, poslúchaní, hygiene a hračkách. Hravou formou, prostredníctvom piesní a pohybových aktivít boli všetky deti zapojené do príbehu. Deťom sa divadielko veľmi páčilo a domov odchádzali s usmiatymi tváričkami.

            • Jar v MŠ - Veľkonočné hry a tvorenie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jar v MŠ - Veľkonočné hry a tvorenie.

              Veľkonočné sviatky symbolizujú koniec zimy a oslavu jari. Aj v našej MŠ sme prostredníctvom všakovakých zaujímavých aktivít, prichádzajúcu Veľkú noc priblížili deťom príbehom zajačika, ktorý je poslom Veľkej noci. Deti hľadali veľkonočné vajíčka, veľkonočný poklad, učili sa pliesť korbáčiky, vinšovať, vyrábali veľkonočné pohľadnice, zdobili predzáhradku vajíčkami, prostredníctvom prezentácie pozorovali tradície zvyky na Slovensku. Touto cestou chceme poďakovať rodinám detí, ktoré nelenili a zapojili sa do tvorenia kraslice PARÁDNICE. ĎAKUJEME: rod. Zaletová, Abariová, Baltová, Hiľovská, Roobová, Blašková, Zambová, Koššuthová, Szitás, Smolnická, Nováková, Vojakovičová. Zavŕšením bolo dnešné veľkonočné prekvapenie, ktoré si detičky odnášali domov. Veríme, že na tieto predsviatočné, zážitkové, zábavné chvíle budú vaši drobci ešte dlho spomínať.

            • Účelová vychádzka do lesa

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelová vychádzka do lesa.

              Dňa 8.4.2022 sme s deťmi absolvovali vychádzku do blízkeho lesíka. Pozorovali sme prírodu, vyhľadávali prírodniny, kríky, stromy a poznávali prvé jarné kvety. Deti si počas vychádzky tiež upevnili svoje poznatky o ochrane životného prostredia.