• Novinky

            • Záhradka v našej MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Záhradka v našej MŠ.

              Takto pekne sa staráme o našu záhradku v materskej škole už od jari. Veľmi sa z jej plodov tešíme. Zároveň ďakujeme rodine Baltovej za sponzorský dar našej MŠ v podobe krásnych kvetov do našej záhradky.

            • Výlet predškolákov do Košíc

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet predškolákov .

              S deťmi sme v tento krásny slnečný deň navštívili Východoslovenské múzeum v Košiciach. V prírodovednej časti si deti prezreli prírodu v jej mnohotvárnosti, farebnosti a kráse. Zblízka videli zvieratá našich lesov, hôr a jazier. V geologickej časti zase obdivovali drahé kamene, minerály a nerasty. Naše ďalšie kroky viedli na hlavnú ulicu. Počas našej prechádzky nás cestou zaujala hrajúca fontána, krásne prostredie a zastavili sme sa aj v dominante Košíc - Dóme sv. Alžbety. Na záver sme si tento pekný deň osladili a schladili výbornou zmrzlinou.

            • Rozlúčka predškolákov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Rozlúčka predškolákov.

              Dňa 22.6.2022 to prišlo! Nastal ten dlho očakávaný deň. Lúčili sa s nami naši predškoláci. Tento deň patril práve im. Predškolákov čakal deň plný zábavy, návštevy, dobroty a kopec darčekov. V popoludňajších hodinách predviedli svojim rodičom program, ktorý tak dlho a poctivo s pani učiteľkami pripravovali. Na záver zasadli všetci spolu k stolu a občerstvili sa po náročnom, ale krásnom dni. Predškoláci si svoj deň užili o čom svedčia aj slová našej Klaudinky: "Lepší deň sme ešte nemali". Všetci nám budú veľmi chýbať. Želáme im do budúcna len tie najlepšie pani učiteľky, veľa úspechov a žiacke knižky plné jednotiek.

            • Sokoliar v našej MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sokoliari v našej MŠ.

              Vidieť z blízka kuvika, kondora, sokola či krkavca? Dokonca ich vidieť lietať? V našej MŠ sme dňa 16.6.2022 privítali neobyčajnú návštevu. Pán sokoliar predviedol deťom umenie sokoliarstva, porozprával o tom, koľko trpezlivosti, rešpektu a poznanie povahy dravcov musí sokoliar vynaložiť, keď chce dravca vycvičiť. Akcia bola o to zaujímavejšia, že deti mohli vtákov vidieť a obdivovať ich sfarbenie z bezprostrednej blízkosti, niektoré mohli pohladkať a tí odvážnejší sa nebáli navliecť si rukavicu a vyskúšať si prácu sokoliara. Bol to nevšedný deň a deťom sa nesmierne páčil.

            • FAST HRDINOVIA

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album FAST HRDINOVIA .

              Naša MŠ sa tento rok zapojila do prvého ročníka medzinárodného projektu s názvom FAST Hrdinovia 112. Cieľom FAST Hrdinov je naučiť celú rodinu rozpoznať príznaky cievnej mozgovej príhody a okamžite volať na telefónne číslo 112. Počas 4 týždňov sa deti oboznamovali so zloduchom zrazeninou, príznakmi cievnej mozgovej príhody, číslom 112 či spôsobom ako reagovať v prípade potreby. V závere tohto projektu sa naše zapojené deti stali kvalifikovanými FAST hrdinami a užili si s pani učiteľkami, starými rodičmi a rodičmi zábavné, ale hlavne poučné dopoludnie plné aktivít. Ďakujeme všetkým rodičom a starým rodičom, ktorí sa na tomto záverečnom dni podieľali. Nezabudnime...spolu môžeme zachrániť svet-jedného starkého za druhým. :)

            • Dopravná výchova s policajtmi

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dopravná výchova s policajtmi .

              Dňa 14.6. našu materskú školu navštívili dopravní policajti. Na školskom dvore pripravili akciu dopravnej výchovy. Deti hneď zaujalo vozidlo dopravných policajtov, na ktorom sa rozblikali majáky a rozhúkali sirény. V rámci dopravnej výchovy policajti dôsledne vysvetlili základné pravidlá cestnej premávky a pravidlá prechádzania cez cestu. Potom nastala tá vytúžená chvíľa. Deti sa chopili kolobežiek, bicyklov a odrážadiel, ktoré predstavovali vozidlá. Úlohou detí bolo jazdiť na dopravnom ihrisku tak, aby dodržiavali všetky pravidlá. Na záver policajti rozdali deťom za úspešné zvládnutie riadenia svojich vozidiel detské vodičské preukazy pre vzorných chodcov a cyklistov.

            • Viacboj všestrannosti detí predškolského veku

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Viacboj všestrannosti detí predškolského veku.

              Dňa 6.6.2022 sa v našej MŠ uskutočnil Viacboj všestrannosti detí predškolského veku. Deti mali možnosť pomerať si svoje sily v behu na 20m, v hode loptou horným oblúkom a nakoniec v skoku do diaľky. Boli rozdelení do troch vekových kategórií predškoláci, strednáši a maláci a v rámci veku na dievčatá a chlapcov, aby vyhodnotenie bolo čo najspravodlivejšie. S veľkým odhodlaním súťažili a všetci chceli vyhrať. Učiteľky s pomocou žiakov 4.triedy a pánom učiteľom M.Sorokom merali bodovali a na záver vyhodnotili víťazov. Odmenení boli všetci víťazi skutočnými medailami, diplomom a tí ostatní hlinenými medailami. Všetky deti dostali džúsiky od ŠJ a vecné ceny dostali od sponzorov: rodiny Blaškovej a Darvasovej ĎAKUJEME. Že mali deti obrovskú radosť zachytili fotografie. Mali sme krásny akčný deň.

            • Indiánsky deň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Indiánsky deň.

              V piatok 3. 6. 2022 sme pripravili pre naše deťúrence k ich sviatku ešte jedno prekvapenie. Privítali sme z Košíc divadielko NEON. Deti zažili množstvo aktivít zameraných na kreativitu, šport a poznávanie. Aktivity prebiehali priamo v areáli našej materskej školy. Na začiatku sa detičky naučili jednoduchý Indiánsky tanec, aby sa zoznámili s animátormi – Indiánmi. Po tanci prechádzali pútavým programom zameraným na pohyb a kreativitu. Všetky aktivity boli ladené v Indiánskej téme. Nechýbali súťažné aktivity ako chodníky šikovnosti, prekážkové dráhy, rôzne hody, tvorivé dielne, maľovanie na tvár a mnoho iného.

            • Deň detí

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň detí.

              Tohtoročný MDD bol v našej škôlke opäť raz nezabudnuteľný. Pani učiteľky z našej škôlky sa realizovali naplno a pripravili program plný zábavy, hier, súťaží a zaujímavých aktivít. Slniečko nám krásne svietilo a tak sme vonku maľovali, súťažili a zabávali sa. Spoločne sme tento deň zakončili diskotékou na našom dvore. Všetky deti dostali na MDD balóny, kriedy a sladkosti. Deti sa vyšantili a už sa tešia na budúci rok kedy budú mať zase svoj sviatok.

            • Návšteva obecnej knižnice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva obecnej knižnice .

              V našej materskej škole sa snažíme v rámci výchovno-vzdelávacej činnosti o to, aby deti získali pozitívny vzťah k čítaniu a ku knihám ako takým. K tomu ich motivujeme detičky aj tým spôsobom, že navštevujeme obecnú knižnicu. Tu majú deti možnosť dozvedieť sa, že knihy sa dajú nielen kúpiť, ale tiež požičať. Pani Renátka si s deťmi zopakovala vedomosti o knihách, ktoré získali pri predošlej návšteve a súčasne sa dozvedeli množstvo ďalších zaujímavostí o knihách a práci s nimi v knižnici. Návštevy knižnice si deti veľmi obľúbili. Tešíme sa na ďalšie stretnutie.