• Novinky

            • Deň trochu inak alebo Halloween v našej MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň trochu inak alebo Halloween v našej MŠ.

              Pred jesennými prázdninami 25. 10. 2023 prišli deti do materskej školy preoblečené za strašidlá, ježibabky, duchov, kostry, čarodejnice, tekvice, či pavúčice a začala sa detská halloweenká párty. Deti sa vytancovali, vybláznili. Postrašili aj tety kuchárky a kamarátov v ZŠ. Bolo to zábavné a veselé dopoludnie. Strašidielka boli veľmi milé, preto sa nikto nebál, ani neplakal. A popoludní sme si spoločne s rodičmi ale prišli aj starí rodičia vyrezávali tekvičkových všakovakých panákov. Účasť bola veľmi bohatá. Deti si pochutnali na halloweenských cukrovinkách a pre spomienku na tento super deň, okrem zážitku nám ostane aj táto milá fotodokumentácia.

            • Návšteva v ZŠ Mokrance

            • V rámci spolupráce MŠ so ZŠ Mokrance sa dňa 26. 10. 2023 uskutočnilo prvé stretnutie, kde si naše deti z 2. triedy, triedy Motýlikov mohli na chvíľočku sadnúť do školských lavíc, oboznámiť sa so školským prostredím, nadviazať kontakt so školákmi, zažiť spoločnú hodinu s pani učiteľkou ZŠ. Ďakujeme.

            • PRENOSNÉ PLANETÁRIUM- ASTRO SHOW

            • 24. 10. 2023 si naše deti z MŠ Mokrance mohli dopriať opäť zážitok a to prostredníctvom prenosného planetária- Astro Show. Premietanie sa zrealizovalo v obecnom kultúrnom dome. Zábavno- zážitkovou formou sa deti dozvedeli  všetko zaujímavé o planétach Slnečnej sústavy, videli akým spôsobom vedci planéty mimo našej Slnečnej sústavy objavujú, ako ich delíme a koľko ich doposiaľ poznáme. Samozrejme všetko bolo deťom podané primeranou formou cez rozprávkový príbeh.

            • OKTÓBER – MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

            • V našej materskej škole si každoročne pripomíname tento sviatok „Október – mesiac úcty k starším“  

              Človek je krásny nielen vtedy, keď má pružný krok. Človek je krásny podľa múdrosti, čo sa mu zračí v oku, podľa slov, podľa vrások a bielych vlasov. Starší ľudia si zaslúžia oveľa väčšiu úctu a vďaku ako sa nám zdá a to nielen v októbri, ale počas celého roka. Sme radi, že sme malým darčekom vyrobeným z lásky v našej MŠ potešili a tak vyjadrili úctu a vďaku našim starým rodičom. Prajeme všetkým život naplnený zdravím, šťastím, spokojnosťou. Ľúbime Vás- Vaše vnúčatá.

            • Návšteva knižnice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice.

              Dňa 20.10.2023 sme s deťmi navštívili obecnú knižnicu. Naše detičky majú ku knižkám veľmi blízko, veď si z nich každý týždeň prečítame peknú rozprávku. Tento školský rok sme v tento deň uskutočnili našu prvú návštevu obecnej knižnice. Pani knihovníčka nám opäť pripravila krásny program. Ukázala nám, kde knihy bývajú a ako s knihami správne zaobchádzať. Prečítala nám rozprávočku o Palčekovi a vyrobili sme si krásne záložky. Pani knihovníčke veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. :)

            • Jabĺčkový týždeň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jabĺčkový týždeň.

              Jablko...také obyčajné slovo, s ktorým sa stretávame už od útleho veku. Jablko je jedným z najzdravších druhov ovocia. Jabĺčka miluje každý z nás už od malička. My sme si s deťmi aj tento šk. rok prichystali jabĺčkový týždeň plný rôznych tvorivých aktivít. Spievali sme si o jabĺčku, recitovali, čítali rozprávku, lepili, maľovali či počítali. Ochutnali sme jabĺčko čerstvé, sušené a dokonca sme si pripravili aj chutný ovocný nápoj.

            • O Z N A M

            • Milí rodičia,

              donáška stravy do našej MŠ, ktorá bola zabezpečená z Moldavy nad Bodvou dňa 25. 10. 2023 bude posledný krát. Vzhľadom k tomu a po dohode s pánom starostom bude 26. 10. 2023 prevádzka MŠ len poldenná tj. do 12:00 hod. a tým sa aj akcia HALLOWEEN presúva na 25. 10. 2023.

              Rekonštrukčné práce na poschodí MŠ budú pokračovať už v piatok  tj. 27. 10. 2023, kedy bude prerušená prevádzka MŠ (deti budú mať riaditeľské voľno) a zároveň rekonštrukčné práce budú prebiehať aj  v čase  jesenných prázdnin tj. 30. 10.  2023 (pondelok) a 31. 10. 2023 (utorok).

               

              JESENNÉ PRÁZDNINY - SZUŠ Vlada Urbana

              Prevádzka MŠ sa opäť obnoví  02. 11. 2023( štvrtok)

               

                                                                                                         Ďakujem za pochopenie

                                                                                                                Riaditeľka MŠ

            • Čaká nás jabĺčkový týždeň: už od 9. 10. - 13. 10. 2023

            • Deň jablka a Deň šalátov v MŠ - Piaristická spojená škola F. Hanáka v  Prievidzi

              Milá moja mamička, milý môj otecko, dedko, či babička

              v našej MŠ  od 9. 10. 2023 do 13. 10. 2023

              budeme mať jabĺčkový týždeň. 

              Jabĺčka  budeme ochutnávať, sušiť, zdobiť, kresliť, vyrábať ...atď.,

              tak mi prosím 1- 2 jabĺčka nachystaj, aby som si ich mohol

              do MŠ  doniesť.