• Novinky

            • Hasiči u nás v MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hasiči u nás v MŠ.

              Všetky deti z našej MŠ sa 25.5.2022 zhromaždili na školskom dvore a netrpezlivo čakali. Kedy to už bude? Kedy? A tá chvíľa naozaj prišla. Do areálu škôlky vchádzali 2 hasičské autá a vystúpili z nich hasiči. Deťom predviedli svoje uniformy aj špeciálny oblek na hasenie požiaru. Okrem toho si deti vyskúšali "hasenie" požiaru skutočnou hasičskou hadicou a pozreli sme si výbavu hasičského auta. Všetky deti sa zhostili úlohy hasičov na jednotku. Touto cestou ďakujeme hasičom za naozaj peknú, zaujímavú a dobre pripravenú akciu.

            • Škôlkársky slávik

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Škôlkársky slávik.

              Spievanie je základom hudobného procesu, kde sa rôznymi prostriedkami rozvíja zmysel pre jeho krásu, upevňujú sa základy speváckych schopností a kultivuje sa hovorený prejav. Konečne po dvoch rokoch pandémie sa dňa 25. 5. 2022 v koncertnej sále ZUŠ v Moldave n/B konala prehliadka v speve ľudových piesní detí MŠ pod názvom: Škôlkársky slávik. Našu MŠ krásne reprezentovala Sofinka Darvasová a získala DIPLOM STRIEBORNÉHO PÁSMA.

            • Zoo - Košice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zoo - Košice.

              Dňa 20.5.2022 sme si s našimi detičkami konečne dopriali dlho očakávaný výlet do Zoologickej záhrady v Košiciach. Deň plný zážitkov začal už v autobuse cestou do Zoo, ktorú si deti nesmierne užívali. Prechádzka v ZOO sa niesla v znamení zážitkového učenia. Deti sa dozvedeli množstvo zaujímavostí zo sveta zvierat, kŕmili kačice, labute, kone či zebry. Neopakovateľný zážitok mali z kŕmenia medveďov ošetrovateľom.

            • Návšteva družstva v Mokranciach

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva družstva v Mokranciach.

              Dňa 18.5 sme s deťmi navštívili Poľnohospodárske výrobno-obchodné družstvo Mokrance, kde sme získavali vedomosti ohľadom rastlinnej výroby, živočíšnej výroby a chovu hovädzieho dobytka. Deti si počas exkurzie obzerali priestory, v ktorých družstvo sídli, naučili sa, ako sa správne doja kravy. Počas tejto návštevy sa nám prišťastilo pohladkať len 1-dňové teliatko:). Zároveň sa deti naučili, akú starostlivosť je potrebné venovať hospodárskych zvieratám.

            • Deň MLIEKA

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň MLIEKA.

              Už niekoľko desaťročí sa v tretí májový utorok oslavuje svetový deň mlieka. Svetový deň mlieka nám pripomína význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky našej výživy. Aj v našej MŠ sme si tento deň pripomenuli výstavou detských prác z krabíc od mlieka, skvelou ochutnávkou mliečnych produktov, zdravými pomazánkami, ochuteným mliekom a ovocno-jogurtovým a ovocno-smotanovým šalátikom, ktoré pripravili šikovné tety kuchárky našej školskej jedálne. ĎAKUJEME. Tejto akcie sa zúčastnili aj rodičia, mali možnosť aj prostredníctvom informačných tabúľ dozvedieť sa niečo viac o hodnote a dôležitosti mlieka a mliečnych výrobkov. Videli práce detí a ochutnali jedlá, ktoré deti v MŠ papajú. Veríme, že sa tento náš výnimočný deň veľkým i malým nielen páčil, ale aj chutil.

            • Deň matiek

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek .

              Máj je lásky čas. S týmto mesiacom sa spája krásny sviatok – Deň matiek. V našej obci Mokrance sme si ho pripomenuli 16. 5. 2022 pred kultúrnym domom, kde sa uskutočnili oslavy sviatku mamičiek. V radostnej atmosfére detičky z našej školičky zaspievali, zarecitovali a odovzdali darčeky svojim mamkám.

            • Deň Zeme - Budulov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - Budulov.

              Materská škola Rosnička v Budulove nás pozvala 11. 5. 2022 na zaujímavé, tvorivé, náučné dopoludnie pri príležitosti Dňa Zeme. Priblížili nám ako prebiehajú v ich MŠ výchovno-vzdelávacie aktivity vonku v prírode. Deti sa naučili sadiť priesady, vyzdobili si prekrásne z rôznych kvietkov a lístkov maketky ,riešili prírodne sudoku, poznávali bylinky a pod. Každá MŠ bola odmenená Diplomom za účasť na enviromentálnom projekte Hurá von škôlkari-učíme sa v prírode. Tradičného podujatia pri príležitosti Dňa Zeme v MŠ Budulov sa z našej MŠ Mokrance zúčastnili 4 deti z triedy motýlikov.

            • Gabriela Futová v našej MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Gabriela Futová v našej MŠ.

              Dňa 12.5 navštívila našu MŠ vzácna návšteva - najznámejšia slovenská spisovateľka kníh pre deti a mládež Gabriela Futová. Na príchod pani spisovateľky sme sa poctivo pripravovali a nesmierne tešili. Pani spisovateľku srdečne privítala pani riaditeľka a potom sa už slova ujala samotná Gabriela Futová. S deťmi sa porozprávala o knihách, pripomenuli sme si naše vedomosti zo sveta kníh a v závere pani spisovateľka prečítala deťom úryvok z jednej zo svojich kníh o Víle Emilke. Deťom sa beseda veľmi páčila. Nakoniec sme sa jej všetci poďakovali a obdarovali ju krásnymi darčekmi, ktoré sme si v triedach vlastnoručne vyrobili. Pani Futovej ďakujeme za návštevu a veríme, že v budúcnosti príde opäť medzi nás.