• Novinky

            • Informácie k nástupu dieťaťa do MŠ v šk. roku 2022/2023

            • Materská škola začne prevádzku v pondelok 05.09.2022.

              Prvý deň bude prebiehať v štandardnom režime. Prevádzka MŠ je od 6:30hod. do 16:00hod. Pri vstupe do budovy MŠ cez šatňu budú vyvesené aktuálne zoznamy detí ako budú zaradené do tried.

              Zákonný zástupca

              1. Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko–epidemiologických opatrení pri privádzaní dieťaťa do materskej školy, počas pobytu v šatňovom/vstupnom priestore materskej školy a pri odvádzaní dieťaťa z materskej školy v zmysle aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva SR a opatrení MŠSR.

              2. Dodržiava pokyny riaditeľky MŠ Mokrance a Školský poriadok.

              3. Predkladá pri prvom nástupe dieťa do materskej školy:

              • Vyhlásenie o bezpríznakovosti a to aj po každom prerušení dochádzky dieťaťa do materskej školy v trvaní päť a viac dní (okrem víkendov a sviatkov) V prípade, že rodič nepredloží „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“, dieťa sa považuje za príznakového, a je potrebné, aby rodič kontaktoval všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho bude ďalej usmerňovať.
              • Plnomocenstvo k preberaniu dieťaťa inou osobou ako je zákonný zástupca.

              Ospravedlnenie neprítomnosti podľa rozhodnutia ministra školstva rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť dieťa s povinným predprimárnym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú) aj z dôvodu ochorenia. Pri absencii viac ako 7 (dieťa s PPV) po sebe idúcich vyučovacích dní z dôvodu ochorenia musí (dieťa s PPV) predložiť „Potvrdenie od lekára“ od všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý má vedomosť o prebiehajúcom ochorení (bez obmedzenia počtu ospravedlnení počas školského roka). Rodičia detí s nepovinným predprimárnym vzdelávaním „Potvrdenie od lekára“ nepredkladajú.

              4. Ranný príchod do MŠ je v čase od 6.30 do 8.00 hod. Po tomto čase sa budova a areál MŠ uzatvára.

              5. Odovzdáva dieťa výhradne učiteľke materskej školy.

              6. Zákonní zástupcovia budú akceptovať každodenný zdravotný „ranný filter“, ktorý zabezpečuje materská škola (ranné meranie telesnej teploty detí bezdotykovým teplomerom + rannú dezinfekciu rúk) Pri zistení telesnej teploty dieťaťa nad 37,5°C, aj po opakovaných meraniach, sa dieťa do MŠ neprevezme.

              7. Sprevádzajúca osoba sa v priestoroch materskej školy pohybuje v súlade s aktuálnymi hygienicko – epidemiologickými nariadeniami, a to hlavne za účelom odovzdania a vyzdvihnutia dieťaťa.

              8. Všetky sprevádzajúce osoby pri vstupe do budovy školy použijú dezinfekčný prostriedok umiestnený pri vstupe do budovy v šatni.

              9. Zákonný zástupca alebo sprevádzajúca osoba si vyzdvihne dieťa v čase od 15:00 do 16:00 hod. alebo po dohode vopred.

              10. Po 16.00 hod sa areál a budova MŠ uzatvára.