• Novinky

            • Mesiac úcty k starším

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mesiac úcty k starším .

              V decembri v roku 1990 bol mesiac október vyhlásený Valným zhromaždením Organizácie spojených národov za Mesiac úcty k starším a 1. október za Medzinárodný deň starších. Tak ako končí leto a začína jeseň, prichádza staroba nenápadne a pomaly. Nedá sa jej vyhnúť ale staroba nie je choroba. Krásu a pôvab Vášmu životu dodávajú jedinečné okamihy šťastia, ktoré prežívate spolu so svojimi najbližšími. Aj keď sa niekedy na oblohe Vášho života rozprestrú husté mraky, majte na pamäti, že za nimi sa ukrýva žiarivé slnko. Ďakujme aj za tie najjednoduchšie veci v živote, za odovzdané skúsenosti. Je dôležité darovať lásku vôkol seba a nezabúdať na iných. Všetky takto prežité dni budú naplnením Vášho života. Napriek šedinám, múdrosť v tvárach nezhasína, a napriek vráskam, hreje nás Vaša láska...V rámci tried sme sa venovali aj téme: Jeseň života – naši starkí. Rôznymi aktivitami sme sa snažili budovať úctu k starším. Deti vyjadrovali svoju lásku k starkým krásnymi kresbami i maľbami. Rozprávali, čo s nimi najradšej robia. Veríme, že týmto vyjadrením úcty k našim starým rodičom sme im spríjemnili októbrové dni. Veď, kto iný by si to zaslúžil viac než oni?

            • Fúkaj vetrík, fúkaj!

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Fúkaj vetrík, fúkaj!.

              Deti si v rámci vzdelávacích oblastí spoločne vyrobili v 1.triede dvoch veľkých šarkanov a v 2. triede jesenný obrázok s vetríkom a jeho malými kamarátmi šarkaníkmi. Niektorí si doniesli krásnych kamarátov šarkaníkov aj z domu. Dnešný deň 25. 10. 2022 sme v našej materskej škole vyskúšali či vedia aj lietať a poriadne sme ich popreháňali. Deti z toho mali veľkú radosť. Šarkany nám vyčarili úsmev na tvári a rozveselili nám jesenné dni. A okrem iného sme sa naučili aj nové básničky.

            • TEKVIČKOVO

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album TEKVIČKOVO.

              V krásny októbrový deň 20. 10. 2022 uprostred babieho leta, sme v našej materskej škole privítali šikovné mamičky, oteckov, babičky, dedkov s ktorými sme strávili príjemné popoludnie. No nebolo to obyčajné popoludnie. Bolo „tekvičkové“. A veru zišlo sa nás viac než dosť. Veľmi rýchlo začali pribúdať tekvičky rôznych farieb, tvarov, veľkostí, ktoré sa po vyrezaní premenili na zubaté, ušaté, okaté, ba i rozprávkové bytosti. Aby sa nám lepšie tvorilo a mali sily dosť, pani kuchárky s pani vedúcou ŠJ sa postarali o plné brušká a pripravili výborné zeleninové pomazánky, mrkvovo-jabĺčkový koláčik a čajík. Najkrajšou odmenou boli záverečné obdivné pohľady nás všetkých na tú spoločnú krásu okolo nami vytvorenej a vyzdobenej pavučinky z prírodnín, kde sme si naše tekvičky posadili a detičky odmenili. Ďakujeme milí rodičia za krásne strávené spoločné popoludnie.

            • Návšteva knižnice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice.

              Dňa 20.10.2022 sme s deťmi navštívili obecnú knižnicu. Naše detičky majú ku knižkám veľmi blízko, veď si z nich každý týždeň prečítame peknú rozprávku. Tento školský rok sme v tento deň uskutočnili našu prvú návštevu obecnej knižnice. Pani knihovníčka nám opäť pripravila krásny program. Ukázala nám, kde knihy bývajú a ako s knihami správne zaobchádzať. Prečítala nám rozprávočku o Zlodejoch dobrej nálady a vyrobili sme si čitateľské preukazy. Pani knihovníčke veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. :)

            • Jabĺčkový týždeň

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jabĺčkový týždeň.

              Jablko je už po stáročia liekom "skoro" na všetko. Je sladké, voňavé, šťavnaté a je jedno z najzdravších druhov ovocia. Celý týždeň sme sa venovali práve tomuto zdravému a chutnému ovociu. Tým, že naša téma týždňa bola O jabĺčkovej princeznej a zemiakovom kráľovi, tak okrem ovocia sa deti dozvedeli veľa aj o zdravej zeleninke. Ochutnávali sme ich v rôznych možných podobách ako čerstvé, zavárané, výživu, ovocný šalát, smoothie, vlastnoručne upečený jablkový koláčik, sušené na zdravé jablkové čipsy či čerstvo odšťavenú jablkovú šťavu v bio kvalite. Tety kuchárky nám celý týždeň pripravili takto zameraný jedálniček. Rozpoznávali sme ovocie a zeleninku aj prostredníctvom nášho hmatu, čuchu a chuti, zahrali sa na ovocie a zeleninku, kreslili, lepili, naučili sa pesničku o jabĺčku. Vyrobili sme si jabloň s listami a plodmi, pečiatkovali zemiakovými pečiatkami a vytvorili krásne obrovské jabĺčko.

            • Umelci v MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Umelci v MŠ.

              Jeseň prináša nádherne sfarbené listy stromov a tiež rôzne plody. S deťmi sme vďaka týmto prírodninám tvorili krásne jesenné dekorácie a mandaly. Výsledok našej práce si môžete pozrieť priamo v priestoroch MŠ. Týmto vás milí rodičia srdečne pozývame na výstavu našich umeleckých diel.

            • Hodina telesnej výchovy so školákmi

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina telesnej výchovy so školákmi.

              V rámci spolupráce našej materskej školy so ZŠ v Mokranciach si naše deti z triedy Motýlikov vyskúšali hodinu telesnej výchovy spoločne so školákmi. Deti si chvíle so školákmi vždy náramne užívajú. Nebolo tomu inak ani dnes. Veríme, že sa čoskoro opäť stretneme pri spoločnej aktivite s našimi kamarátmi školákmi.

            • Výlet vláčikom z Čermeľa na Alpinku

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výlet vláčikom z Čermeľa na Alpinku.

              Hurá ide sa na výlet...Prší, prší, len sa leje...takto začal náš dnešný výletík. No napriek vrtochom počasia sme sa dnes autobusom odviezli za naším zážitkom- Košickou detskou železnicou, ktorá je najväčšou detskou atrakciou v meste Košice. Náš plán bol cesta vláčikom z Čermeľa na Alpinku. V teplúčku parnej lokomotívy si deti vychutnali jazdu. Úžasná teta a ujovia v reštaurácii na Alpinke nám umožnili, aby sme sa u nich napapali a údolím Čermeľského potoka sa opäť vrátili vláčikom späť na Čermeľ, kde nás už čakal ujo šofér autobusu a odviezol nás späť do našej školičky.