• Novinky

            • Darček pre prvákov

            • V rámci spolupráce našej MŠ so ZŠ v Mokranciach sme si pre našich kamarátov prvákov pripravili milé prekvapenie v podobe vlastnoručne vyrobeného darčeka. Deti spoločne vyrobili stojanček na fotografiu a nádobku, ktorú môžu školáci využiť na odkladanie písacích potrieb. Veríme, že darček potešil a našim kamarátom pripomenie, že sme na nich nezabudli a veľmi nám v materskej škole chýbajú. 

            • Interaktívne vzdelávanie - Deň vody

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Interaktívne vzdelávanie - Deň vody.

              22.marec - Deň vody. Na deň vody sme si pripomenuli, že tento vzácny zdroj Zeme je vyčerpateľný. Nemali by sme ňou plytvať a znečisťovať ju. Musíme si na ňu dávať pozor, lebo bez nej by na zemi nebol žiaden život. Učili sme sa o skupenstvách vody, kolobehu vody v prírode, experimentovali s farebnou vodou, chutnali sme rôzne druhy rovnako vyzerajúcej vody: sladká, z vodovodného kohútika, perlivá. Na záver si deti vyrobili vlastný kolobeh vody.

            • Ahojte kamaráti!

            • Všetkým Vám chcem veľmi pekne poďakovať za krásne meno, ktoré ste mi vybrali. Veľmi sa z neho teším a hlavne z toho, že už nám nič nebráni vydať sa spoločne na cesty za novými zážitkami. Nedočkavo v materskej škole čakám, kam povedú naše prvé spoločné kroky. Ja už mám svoju cestovnú tašku zbalenú a čo ty? :) 

            • Zbierame použité batérie so Šmudlom

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zbierame použité batérie so Šmudlom.

              O čom je projekt „Zbierame použité batérie so Šmudlom“? Cieľom projektu je vzdelávať deti v oblasti správneho triedenia odpadov, so zreteľom na použité batérie a viesť ich k správnym návykom pri nakladaní s komunálnymi odpadmi (z domácnosti). Eko-výchovný program, sa v našej MŠ uskutočnil dňa 15.3. Deti spolu s neporiadnym Šmudlom museli rozlúštiť záhadu znečistenej vody v susednom lese. Zároveň sa deti dozvedeli ako správne nakladať s odpadmi, špeciálne s použitými batériami, kam ich môžu zahodiť, prečo je dôležité nezahadzovať použité batérie do bežného koša a čo sa dá vyrobiť z druhotných surovín získaných z batérií. V našej MŠ sa uskutočňuje aj zber batérií do zbernej nádoby a deti dostali papierové krabičky „B-boxy“, do ktorých zbierajú batérie. Za odovzdané množstvá je MŠ odmeňovaná.

            • Interaktívne vzdelávanie o knihe - Ako sa knižka narodila.

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Interaktívne vzdelávanie o knihe - Ako sa knižka narodila..

              Dňa 28.2. a 1.3. sa v našej MŠ v rámci dopoludňajšej výchovno-vzdelávacej činnosti uskutočnilo interaktívne vzdelávanie o knižke pod názvom AKO SA KNIŽKA NARODILA. Celý deň sme sa venovali knihám a riešili rôzne úlohy. Deti sa v priebehu týchto dní oboznámili s postupom zhotovenia knihy, rozvíjali si povedomie o texte a ilustrácii v knihe, spisovateľovi, so správnym spôsobom starostlivosti o knihy. Na záver sme si zahrali hru na ilustrátorov a spisovateľov.