• Novinky

            • KARNEVAL

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album KARNEVAL.

              V tento deň bolo v materskej škole veselo. Deti si už dávno predtým medzi sebou pošuškávali, čim budú na karnevale. Doniesli si masky a razom sa zmenili na rozprávkové postavičky: krásne princezné, udatných bojovníkov, veselé zvieratká a majstrov rôznych profesií. Deti sa zabávali, tancovali, spievali a súťažili. O zábavu sa im starali pani učiteľky. Rodičia sa taktiež postarali o občerstvenie a chvála im patrí aj za snahu pri zaobstarávaní masiek. Deti si z karnevalu domov odniesli veľa zážitkov a pekné odmeny – veselé diplomy a balónik. Pani kuchárky nám tradične upiekli výborné fašiangové šišky.

            • Darujte 2% MŠ Mokrance

            • Vážení rodičia a priatelia školy,

              dovoľujeme si Vás osloviť vo chvíli, keď máme možnosť sa rozhodnúť, kto dostane 2% z našich minuloročných daní. Obraciame sa preto na Vás s prosbou, aby ste tieto finančné prostriedky venovali našim- vašim deťom a takto podporili výchovno- vzdelávací proces v našej MŠ. Finančné prostriedky budú použité na:

              - skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole

              - skvalitnenie vybavenia školy

              Dovoľte nám vopred sa Vám poďakovať za prejavenú dôveru našej MŠ a pomoc deťom, ktorú ste prejavili 2% svojich daní v prospech nášho Združenia rodičov pri Materskej škole v Mokranciach – Sovičky

              Obchodné meno: Združenie rodičov pri Materskej škole v Mokranciach – Sovičky Mokrance

              Právna forma:      Občianske združenie

              IČO:                       52640299

              Sídlo:                      Nová 412/45, 045 01 Mokrance

              Č.ú.:                       SK37 5200 0000 0000 1881 0503

               

               

            • Interaktívne vzdelávanie - Zúbky ako perličky

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Interaktívne vzdelávanie - Zúbky ako perličky.

              Dňa 31.1. a 1.2. sa v našej MŠ v rámci dopoludňajšej výchovno-vzdelávacej činnosti uskutočnilo interaktívne vzdelávanie o dentálnej hygiene pod názvom ZÚBKY AKO PERLIČKY. Celý deň sme sa venovali našim zúbkom a plnili rôzne úlohy. Deti zvládli všetky úlohy na jednotku a tak nesmel chýbať darček na záver. Deti sa v priebehu týchto dní oboznámili s prevenciou vzniku zubného kazu, správnym spôsobom starostlivosti o svoje zúbky, potravinami, ktoré zúbkom škodia a ďalšími zaujímavosťami zo sveta zúbkov. Na záver sme si zahrali hru na Zubožrúta.

            • Kŕmidlá pre vtáčiky

            • Vianočný čas sa už skončil, ale zima ešte vôbec nekončí. Preto sme sa rohodli aj tento rok potešiť vtáčikov a vyrobiť pre nich kŕmidlá. Niektoré deti vyrobili nádherné kŕmidlá doma s rodičmi a niekoľko sme si ich vyrobili aj spoločne v materskej škole. Kŕmidlá sme si zavesili na strom a každý deň spoločne sledujeme vtáčikov pri hľadaní potravy v tomto chladnom počasí. Vtáčiky nás z veľkej vďaky odmeňujú veselým štebotaním. Aj takýmto spôsobom v našej MŠ vedieme deti láske k prírode. 

            • Účelová vychádzka do prírody

            • Les v zime má svoj typický výzor a atmosféru. Ako keby sa v zimnom období v lese na chvíľu zastavil čas. No dnešná zima nie je už ako v minulosti, len výnimočne je u nás les zahalený pod kopou snehu, ale aj napriek tomu les spí, odpočíva a naberá sily pre jarné prebudenie. Preto sme sa dnes 26. 01. 2023 vybrali na vychádzku do prírody. Predchádzalo tomu rozprávanie sa o jej ochrane a zmenách v zimnom období. Deti zvládli poriadny kus cesty. Pozorovali stromy, kríky, videli sme obrovské hniezdo na strome, vtáctvo. Nadýchali sme sa čerstvého vzduchu a spokojní a príjemne unavení sme sa vrátili späť do MŠ.

            • OZNAM

            • Vedúca školskej jedálne oznamuje rodičom, že MŠVVaŠ SR vydalo od 1.1.2023 nové aktualizované finančné pásma týkajúce sa zmeny výšky stravného na jeden deň a to na 1,70€.

              DESIATA: 0,40€

              OBED: 1€

              OLOVRANT: 0,30€

            • Vianočné potešenie

            • Deti z našej MŠ potešili svojich blízkych nie len krásnym vystúpením na vianočnej besiedke, ale rovnako darčekmi, ktoré pre nich z lásky vyrobili. 

            • Výtvarná súťaž

            • Multifunkčné centrum pre deti a mládež v rámci mesta Moldava n/ B vyhlásilo výtvarnú súťaž pod názvom: "Svet očami detí". Našu MŠ Mokrance reprezentovala Olívia Vozárová, ktorú na súťaž pripravila pani riaditeľka Ivetka Takácsová. Z troch výtvarných prác porota ocenila jednu krásnym 2. miestom z čoho sa veľmi sa tešíme.

            • Vianočná besiedka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná besiedka.

              Dňa 14.12 sa v našej MŠ uskutočnila deťmi poctivo a dlho pripravovaná VIANOČNÁ BESIEDKA. V materskej škole spríjemnila deťom aj ich blízkym adventný čas. Škôlkari si pre rodičov i starých rodičov pripravili pestrý vianočný program, v ktorom ukázali svoju šikovnosť. Po krásnom vystúpení na všetkých čakali dobroty a pohostenie, ktoré sme si vytvorili spoločne za pomoci rodičov. Ďakujeme :)

            • Mikuláš

            • Obec Mokrance pripravila pre miestne detičky krásne podujatie, na ktorom mohli deti opäť stretnúť Mikulaša, ktorý ich opäť raz obdaril balíčkom sladkostí. Nebolo to však ani tentokrát zadarmo. Detičky z MŠ a ZŠ mu najprv zarecitovali, zaspievali a nesmel chýbať ani sľub, že odteraz budú svojich rodičov či pani učiteľky poslúchať. Napriek chladnému počasiu sme si podujatie veľmi užili. Ďakujeme obci Mokrance za pozvanie. 

            • Vianočná rozprávka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná rozprávka.

              Dňa 8.12 deti našej MŠ zažili krásne predpoludnie. Divadlo Portál si pre nás pripravilo nádherné predstavenie s názvom: Vianočná rozprávka. Veselý príbeh s pesničkami o skoro stratených Vianociach. Vianoce nemajú len ľudia, ale aj zvieratká a aj oni sa ľahko môžu dostať na zoznam zlých a tak ohroziť svoje Vianoce. Samozrejme nemohol chýbať neposlušný čert a anjel, ktorý pomohol sviatky zachrániť. Deti aj my dospelí sme si divadlo náramne užili. ĎAKUJEME a tešíme sa nabudúce.

            • Vianočné pečenie medovníčkov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné pečenie medovníčkov.

              Vo vianočnej pekárni napečieme za pár hodín skvelé medovníky všakovakých tvarov aj veľkostí. Zanietenosť detí bola fantastická. Každý chcel mať tie najkrajšie medovníky a urobili pre to všetko čo bolo v ich silách. Poniektorým išla práca od rúk. Bolo zjavné že niektoré detičky nerobia medovníčky po prvý krát, avšak mali sme aj začiatočníkov, ktorým cesto skôr chutilo, ale popasovali sa s ním. Dôkazom toho, že sa deťom darilo sú krásne upečené medovníky. Ďakujeme pani kuchárkam, že nám ich upiekli.

            • Mikuláš v našej MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš v našej MŠ.

              Dnes bol náš veľký deň, dnes sa nám splnil sen, dnes k nám zavítal Mikuláš. Nie jeden, ale rovno dvaja. Bolo že to radosti. Od rána boli deti v radostnom očakávaní. Túžili ho vidieť a predviesť program, ktorý si poctivo pre Mikuláša pripravovali. Ešte väčšou túžbou bolo dostať balíček. Sen sa deťom splnil. Prekonali svoj strach a obavy z Mikuláša, krásne zaspievali, zarecitovali, dostali vytúžený balíček, poďakovali a potleskom vyprevadili Mikulášov na cestu za ostatnými deťmi. PS: Všetci jednohlasne sľúbili, že budú poslušní....a my časom uvidíme, či svoje sľuby dodržia.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Naša MŠ Mokrance sa opäť zapojila do krásnej predvianočnej výzvy s názvom : "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok". Veľmi pekne ďakujeme všetkým rodinám, ktoré sa zapojili a s detičkami prichystali krabičky. Ďakujeme: Alexander Verníček, Jakubko Oravec, Bianka Roobová, Olívia Vozárová, Dávidko Smolnicky, Liliana Mullerová, pani učiteľka Cyntia Jergová aj pani riaditeľka Iveta Takácsová. Veríme, že potešia srdiečka starkých.