• Novinky

            • Zoo - Košice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zoo - Košice.

              Dňa 20.5.2022 sme si s našimi detičkami konečne dopriali dlho očakávaný výlet do Zoologickej záhrady v Košiciach. Deň plný zážitkov začal už v autobuse cestou do Zoo, ktorú si deti nesmierne užívali. Prechádzka v ZOO sa niesla v znamení zážitkového učenia. Deti sa dozvedeli množstvo zaujímavostí zo sveta zvierat, kŕmili kačice, labute, kone či zebry. Neopakovateľný zážitok mali z kŕmenia medveďov ošetrovateľom.

            • Návšteva družstva v Mokranciach

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva družstva v Mokranciach.

              Dňa 18.5 sme s deťmi navštívili Poľnohospodárske výrobno-obchodné družstvo Mokrance, kde sme získavali vedomosti ohľadom rastlinnej výroby, živočíšnej výroby a chovu hovädzieho dobytka. Deti si počas exkurzie obzerali priestory, v ktorých družstvo sídli, naučili sa, ako sa správne doja kravy. Počas tejto návštevy sa nám prišťastilo pohladkať len 1-dňové teliatko:). Zároveň sa deti naučili, akú starostlivosť je potrebné venovať hospodárskych zvieratám.

            • Deň MLIEKA

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň MLIEKA.

              Už niekoľko desaťročí sa v tretí májový utorok oslavuje svetový deň mlieka. Svetový deň mlieka nám pripomína význam konzumácie mlieka a mliečnych výrobkov ako dôležitej zložky našej výživy. Aj v našej MŠ sme si tento deň pripomenuli výstavou detských prác z krabíc od mlieka, skvelou ochutnávkou mliečnych produktov, zdravými pomazánkami, ochuteným mliekom a ovocno-jogurtovým a ovocno-smotanovým šalátikom, ktoré pripravili šikovné tety kuchárky našej školskej jedálne. ĎAKUJEME. Tejto akcie sa zúčastnili aj rodičia, mali možnosť aj prostredníctvom informačných tabúľ dozvedieť sa niečo viac o hodnote a dôležitosti mlieka a mliečnych výrobkov. Videli práce detí a ochutnali jedlá, ktoré deti v MŠ papajú. Veríme, že sa tento náš výnimočný deň veľkým i malým nielen páčil, ale aj chutil.

            • Deň matiek

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň matiek .

              Máj je lásky čas. S týmto mesiacom sa spája krásny sviatok – Deň matiek. V našej obci Mokrance sme si ho pripomenuli 16. 5. 2022 pred kultúrnym domom, kde sa uskutočnili oslavy sviatku mamičiek. V radostnej atmosfére detičky z našej školičky zaspievali, zarecitovali a odovzdali darčeky svojim mamkám.

            • Deň Zeme - Budulov

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme - Budulov.

              Materská škola Rosnička v Budulove nás pozvala 11. 5. 2022 na zaujímavé, tvorivé, náučné dopoludnie pri príležitosti Dňa Zeme. Priblížili nám ako prebiehajú v ich MŠ výchovno-vzdelávacie aktivity vonku v prírode. Deti sa naučili sadiť priesady, vyzdobili si prekrásne z rôznych kvietkov a lístkov maketky ,riešili prírodne sudoku, poznávali bylinky a pod. Každá MŠ bola odmenená Diplomom za účasť na enviromentálnom projekte Hurá von škôlkari-učíme sa v prírode. Tradičného podujatia pri príležitosti Dňa Zeme v MŠ Budulov sa z našej MŠ Mokrance zúčastnili 4 deti z triedy motýlikov.

            • Gabriela Futová v našej MŠ

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Gabriela Futová v našej MŠ.

              Dňa 12.5 navštívila našu MŠ vzácna návšteva - najznámejšia slovenská spisovateľka kníh pre deti a mládež Gabriela Futová. Na príchod pani spisovateľky sme sa poctivo pripravovali a nesmierne tešili. Pani spisovateľku srdečne privítala pani riaditeľka a potom sa už slova ujala samotná Gabriela Futová. S deťmi sa porozprávala o knihách, pripomenuli sme si naše vedomosti zo sveta kníh a v závere pani spisovateľka prečítala deťom úryvok z jednej zo svojich kníh o Víle Emilke. Deťom sa beseda veľmi páčila. Nakoniec sme sa jej všetci poďakovali a obdarovali ju krásnymi darčekmi, ktoré sme si v triedach vlastnoručne vyrobili. Pani Futovej ďakujeme za návštevu a veríme, že v budúcnosti príde opäť medzi nás.

            • Návšteva knižnice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva knižnice.

              Vo štvrtok 28.4 deti z triedy Motýliky opäť navštívili miestnu knižnicu. Spolupráca materskej školy s obecnou knižnicou sa stala neodmysliteľnou súčasťou našej edukačnej činnosti. Pani knihovníčka – teta Renátka vytvorila príjemné prostredie a svojou profesionálnou prípravou každej aktivity s deťmi je vyrovnaným partnerom každej učiteľke v MŠ. Deti sa veľmi tešili, že si môžu vlastnoručne vyberať knižky z poličiek. Knihovníčka ich naučila v rámci vzdelávacieho a zážitkového podujatia ako knihy vznikajú, ako sa k nim treba správať, aká je ich výpožičná lehota a ešte všeličo zaujímavé o knižnici. Na záver si deti vyrobili spoločné leporelo a s radostným pocitom odchádzali naspäť do MŠ

            • Včely a včelárka v škôlke

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Včely a včelárka v škôlke.

              Dňa 22. 4. 2022 v rámci Dňa Zeme našu MŠ Mokrance navštívila teta včelárka so svojimi včielkami a zdravými produktami z nich. Deti v našej školskej záhradke sa veľa dozvedeli o živote včiel, oboznámili sa s rôznymi potrebnými pomôckami pre prácu včelára, vyskúšali si včelársky klobúk, pozorovali včielky, ochutnali pravý slovenský medík a vyskúšali si vyrobiť sviečku zo včelieho vosku. Pre deti to bol výnimočný deň, deň plný nových vedomostí, skúseností, zážitkov.

            • Bábkové divadlo SLNIEČKO

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bábkové divadlo SLNIEČKO.

              Našu MŠ dňa 12. 4. 2022 navštívilo Bábkové divadlo SLNIEČKO z Piešťan s rozprávkou MALÍ HUNCÚTI, ktorá bola o pravidlách, poslúchaní, hygiene a hračkách. Hravou formou, prostredníctvom piesní a pohybových aktivít boli všetky deti zapojené do príbehu. Deťom sa divadielko veľmi páčilo a domov odchádzali s usmiatymi tváričkami.

            • Jar v MŠ - Veľkonočné hry a tvorenie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jar v MŠ - Veľkonočné hry a tvorenie.

              Veľkonočné sviatky symbolizujú koniec zimy a oslavu jari. Aj v našej MŠ sme prostredníctvom všakovakých zaujímavých aktivít, prichádzajúcu Veľkú noc priblížili deťom príbehom zajačika, ktorý je poslom Veľkej noci. Deti hľadali veľkonočné vajíčka, veľkonočný poklad, učili sa pliesť korbáčiky, vinšovať, vyrábali veľkonočné pohľadnice, zdobili predzáhradku vajíčkami, prostredníctvom prezentácie pozorovali tradície zvyky na Slovensku. Touto cestou chceme poďakovať rodinám detí, ktoré nelenili a zapojili sa do tvorenia kraslice PARÁDNICE. ĎAKUJEME: rod. Zaletová, Abariová, Baltová, Hiľovská, Roobová, Blašková, Zambová, Koššuthová, Szitás, Smolnická, Nováková, Vojakovičová. Zavŕšením bolo dnešné veľkonočné prekvapenie, ktoré si detičky odnášali domov. Veríme, že na tieto predsviatočné, zážitkové, zábavné chvíle budú vaši drobci ešte dlho spomínať.

            • Účelová vychádzka do lesa

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Účelová vychádzka do lesa.

              Dňa 8.4.2022 sme s deťmi absolvovali vychádzku do blízkeho lesíka. Pozorovali sme prírodu, vyhľadávali prírodniny, kríky, stromy a poznávali prvé jarné kvety. Deti si počas vychádzky tiež upevnili svoje poznatky o ochrane životného prostredia.