• Novinky

            • DEŇ ZEME v MŠ BUDULOV

            • Tak ako to býva každým rokom takýto čas aj v dnešný krásny slnečný deň privítala MŠ ROSNIČKA deti z okolitých materských škôl, aby si spolu pripomenuli DEŇ ZEME. V úvode sa rozprávali o dôležitosti ochrany prírody nie len v tento jeden deň, ale aj počas celého roka. Nasledovala kruhová hra Na Sokolíka, ktorá sa deťom veľmi páčila. Deti absolvovali jednotlivé stanovištia, ktoré boli zamerané na prácu s prírodninami nasledovne:  1.Urob si náramok  2.Vytvor obraz  3.Vyskladaj puzzle  4.Počítaj  5.Zasaď semienka  6. Les. Po ukončení aktivít mali deti pripravené občerstvenie chlebík so zeleninou, ovocie, koláčiky a pitný režim bol zabezpečený počas celého pobytu v MŠ. V závere pani riaditeľka vyhodnotila prácu detí každý dostal darček pre seba aj jeden spoločný do MŠ. Mali sme skvelý deň.

            • Návšteva ŠKD

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva ŠKD.

              Dňa 10.4 sme s deťmi navštívili Školský Klub Detí v Mokranciach. Pani vychovávateľka Nelka nám porozprávala o činnostiach realizovaných v ŠKD a pripravila si pre nás hneď niekoľko zábavných aktivít. Ako pri každej návšteve školy, deťom sa aktivity veľmi páčili. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu. :)🤍

            • Divadlo Romathan

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Divadlo Romathan.

              Dňa 4.4. sme sa s deťmi vybrali na cestu autobusom, ktorý nás zaviezol do divadla Romathan v Košiciach. Pozreli sme si rozprávku - Keď sa zemeguľa chichúňa. Rozprávka je príbehom malej mestskej štvrti, v ktorej sa odohrá symbolický zápas o záchranu života na našej planéte. Špina a Neporiadok sa usadia v tejto štvrti a chcú narásť do takých rozmerov, aby obsadili celú zem tak, aby sa už na nej nedalo žiť. Podporujú obyvateľov v tom, aby žili nestriedmym životom - vyhadzovali odpadky a nestarali sa o to, čo sa stane potom. V príbehu sa dokáže, prečo je lepšie byť priateľom ako nepriateľom, aké dôležité je počúvať múdre rady starších, že veľa vecí považovaných za samozrejmé si treba chrániť, a že najdôležitejším prvkom v živote ľudí je láska nielen voči druhým, ale aj voči prírode. Cesta do Košíc aj predstavenie bolo hradené z príspevku jarnej burzy a okrem zážitku si deti z tohto predstavenia odniesli aj CD s audio rozprávkou Kuchtík Ham Ham.

            • Školský projekt: Rodič číta deťom rozprávku pred spaním

            •  

              Školský projekt: Rodič číta deťom rozprávku pred spaním mal veľký úspech u detičiek aj  mamičiek. Musíme oceniť aj vhodný výber rozprávok a kreativitu našich mamičiek. Detičky v rámci mesiaca marec, kedy sme projekt realizovali sa denne dožadovali odpovede na otázku, ktorá mamka dnes príde čítať. Ďakujeme všetkým rodičom, ktorí sa do projektu zapojili a ktorí to nestihli, či už pre chorobu dieťaťa, alebo iné povinnosti, môžu sa tešiť do budúcna, kedy si to určite zopakujeme.

            • JARNÁ BURZA V MŠ

            • Vážení rodičia, starí rodičia,

              chceme vám poďakovať za hojnú účasť na našej prvej jarnej predajnej burze v MŠ Mokrance. Teší nás, že ste si z bohatej ponuky všakovakých  krásnych výrobkov, jarných dekorácií, rôznych detských prác vedeli vybrať a  finančný príspevok, ktorý sme touto akciou vyzbierali bude použitý na výlet,divadlo a odmeny pre vaše deti.

            • JARNÁ BURZA V MŠ

            • Budete si môcť vybrať a zakúpiť zo širokej ponuky všakovakých krásnych výrobkov, jarných dekorácií, rôznych detských prác, ktoré  s láskou a radosťou pre vás pripravujeme.

            • Kniha, moja kamarátka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kniha, moja kamarátka.

              Dňa 12.3. a 13.3 sa v našej MŠ uskutočnilo interaktívne vzdelávanie o knihe. Deti čakalo počas týchto dní množstvo aktivít zameraných na spoznávanie procesu tvorby knihy, úlohy autora, ilustrátora. Deti predvídali podľa ilustrácie na titulnej stránke, o čom je kniha, rozvíjali si povedomie o texte, oboznámili sa so správnym spôsobom starostlivosti o knihy. Na záver sme si zahrali hru na ilustrátorov a spisovateľov. Riadime sa výrokom J. A. Komenského: “Ten, kto nemiluje knihu, nemiluje múdrosť. Ten, kto nemiluje múdrosť, stáva sa hlupákom.” Našim cieľom je, aby sme zasadili u detí semienko lásky ku knihám a múdrosť a vzdelanie s deťmi už budú rásť ako súčasť osobnosti po celý život.

            • Zdravé zúbky - interaktívne vzdelávanie

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zdravé zúbky - interaktívne vzdelávanie .

              Dňa 15.2 a 16.2 sa v našej MŠ uskutočnilo interaktívne vzdelávanie o dentálnej hygiene. Deti čakalo počas týchto dní množstvo aktivít zameraných na správnu starostlivosť o svoje zúbky. Okrem detí sme tento rok trošku potrápili aj rodičov pri hľadaní úsmevov svojich ratolestí. :) Na záver nesmel chýbať balíček s prekvapením pre každého jedného účastníka vzdelávania.

            • Netradičné aktivity- hry s farbami na školskom dvore

            • V priebehu mesiaca február si deti mali možnosť vyskúšať netradičnú aktivitu- maľovanie na fóliu vonku. Išlo nám predovšetkým o zážitok z procesu tvorby, rozvoj predstavivosti, fantázie. Aktivita mala u detí veľký úspech. Počas dní kedy nám trošku vonku aj prituhlo si vyskúšali aj maľbu temperami na ľad a sneh.

            • NÁVŠTEVA DIVADLA CROCUS

            • Komický muzikálový príbeh o dvoch chytrých lišiakoch Dolarovi a Bingovi predstavilo našim deťom divadlo CROCUS 22. 02. 2024 v našej MŠ.

            • Karneval so Smejlinkou

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval so Smejlinkou.

              Na karneval sa každý rok spolu s deťmi veľmi tešíme. Je to deň, v ktorý sa môžme premeniť na kohokoľvek a čokoľvek. Princezné, motýle, policajtov či lienku. Tento výnimočný deň sme tento rok strávili so Smejlinkou, ktorá si pre nás pripravila perfektný program. Skvelo sme sa všetci v maskách zabavili a vytancovali. Smejlinke ďakujem a tešíme sa na budúce stretnutie.

            • Čimčará, čimčará, kto sa o mňa postará ?

            • Vianočný čas sa už skončil, ale zima ešte vôbec nekončí. Snáď tá
              pravá zima ešte len príde. Vtáky ešte dlho budú hľadať potravu aj v
              blízkosti ľudský príbytkov. Vyrobili ste vtáčie krmítko? Azda chystáte
              vtáčikom jednohubky?
              Či tak, alebo onak, pre všetkých vás je moje pozvanie . Môžete si
              doma so svojimi deťmi vyrobiť krmidlá a doneste ich do MŠ - dieťa
              ktoré donesie krmítko bude ODMENENÉ. Spoločne ich zavesíme na
              stromy na školskom dvore, budeme pozorovať a tak spoznávať druhy
              vtákov. Aj takýmto spôsobom môžeme viesť deti láske k prírode a ich
              obyvateľstvu. ĎAKUJEME